03 oktober 2006

Megafraude met hypotheken in Randstad

AMSTERDAM - Zwendelaars hebben voor miljoenen gefraudeerd met hypotheken en andere kredieten in de Randstad. In een grootscheeps onderzoek dat zo'n anderhalf jaar heeft geduurd, zijn tot nu toe 68 verdachten opgepakt. Dat maakt de Amsterdamse politie volgens De Telegraaf dinsdag bekend.
Onder de verdachten bevinden zich een medewerker van een bank, tussenpersonen en frauduleuze huizenkopers. Laatstgenoemden hadden veelal geen legaal verkregen inkomsten en konden daardoor niet via de officiële weg een huis kopen.


"Door gebruik te maken van valse werkgeversverklaringen, jaaropgaven en salarisstroken lukte het hen uiteindelijk om toch een hypotheek te krijgen", zegt politiewoordvoerder Remco Gerretsen in de krant. "Met uit criminaliteit verkregen geld werd deze dan afbetaald."

In andere zaken werden aan de oplichters leningen verstrekt nadat verzonnen bedrijven waren opgevoerd. Soms gaf een fraudeur zich uit als directeur van zo'n bedrijf. Ook werden huizen gekocht met behulp van vervalste werkgeversverklaringen van derden, die daarvoor volgens de krant een forse vergoeding kregen.


Bron: www.nu.nl (3 oktober 2006)

Geen opmerkingen: