11 maart 2008

Frauderen met verzekeringen kan tot boete leiden

Een verkeersongeluk gebruiken om de verzekeringsmaatschappij op te lichten. Daaraan hebben volgens officier van justitie De Jong en politierechter Derks G. (33) en B. (54) uit Enschede zich schuldig gemaakt. Het voorval gaat hen een flinke boete kosten en de onderlinge verstandhouding is er niet beter op geworden. De een beticht de ander ervan de boel te belazeren. Het verhaal begint met een ongeluk begin dit jaar waarbij G. van de weg raakte en een tuinhek ramde. Hij stelt door een tegenligger te zijn afgesneden waardoor hij moest uitwijken. Het was niet zijn eigen schuld.
Volgens G. meldde B. zich enke dagen na het voorval bij hem in de garage waar hij toen nog eigenaar van was. Hij vond dat 'sportief' van de man die hem mededeelde dat hij de tegenligger was. Vervolgens vulden ze het schadeformulier in. Op basis van de WA-verzekering van B. verwachten ze een uitkering van 8500 gulden.

Echter bij Allianz Nederland Schadeverzekering gingen de bellen rinkelen en schakelde de politie in. Tijdens het verhoor bezweek B. door de druk en vertelde hij dat juist G. die al langer zijn auto doet, bij hem was gekomen en hem de fraude had voorgesteld. Hij kon rekenen op een bonus van 700 euro, en omdat hij krap bij kas zat kon hij die goed gebruiken. Ter zitting verklaarde G. dat dit niet waar was. Hij moet 2000 euro boete betalen en B. 750 euro. "Ik snap dit niet", zei G., die in hoger beroep wil gaan.


Bron: Dagblad Tubantia, 11 maart 2008

Geen opmerkingen: